Ja på våra boenden så vågar jag påstå att de gamla får bra mat och det finns dessutom alltid flera rätter att välja på, vilket är tilltalande eftersom det annars kan bli så att man inte gillar det som bjuds. Smaken är olika och endast en rätt är därför vanskligt. Men ett stort utbud räcker ju inte om det inte är gott.

Sedan något år tillbaka har vi i Huddinge beslutat att inte längre bygga några äldreboenden utan kök. Nu kan man självklart lösa det genom att köra mat från ett boende till ett annat, men ju kortare varmhållning ju godare och nyttigare är det givetvis.

Innehållet då? Ja vi i Dp har ju länge engagerat oss för så tillsatsfri skolmat som möjligt och det gäller självklart även för de äldres mat. Hemlagat med få eller inga tillsatser är naturligtvis både godare och nyttigare och oftast billigare. Vi är också positiva till ekologiskt, men det är inte samma sak som tillsatsfritt utan vi vill därför i större utsträckning jobba parallellt med både och.

Katharina Wallenborg, ordförande