Sent igår kväll kom jag tillsammans med två av mina partikamrater hem efter tre Almedalsdagar. Främsta anledningen att vi var på plats var att vi skulle marknadsföra LPN/Lokala partiers nätverk, vilket vi också gjorde och fick en artikel i Blekinge läns tidning: http://www.bltsydostran.se/ledare_blt/las-mer-%284347145%29.gm Jätteskoj! Vi har det senaste året fått en del mediauppmärksamhet och sedan vi formellt blev ett nätverk i mars så har vi börjat marknadsföra oss mer intensivt.

Men vi hann med mycket mer än så och för egen del så lyssnade jag bland annat på ett seminarium om sd:s historia, vilket var mycket intressant då det verkligen finns en hel del extremt i bagaget. Däremot så håller jag inte med Expo som höll i det om att vi inte ska ta debatten, utan motorganisera oss istället. För några år sedan hade jag sagt samma sak, men vill man öka klyftan så kommer man verkligen lyckas den vägen och jag tror på dialog. Hur ska vi annars någonsin kunna få människor att ändra på sig?

Friskvård fanns så klart med på dagordningen och lite skönt var det allt att höra att även expertpanelen inte levde som de lär alltid. Här togs bland annat vardagsmotion upp och det gäller att tänka efter med alla tekniska hjälpmedel, vilka även vi som inte behöver dem, använder. Behöver vi verkligen alltid ta rulltrappan eller rullbandet eller åka buss om vi inte har längre än att vi kan promenera?

Ett annat intressant seminarium handlade om alkoholdrickande och ansvar för barn. Ska man kunna lagstifta om att det alltid ska finnas en vuxen som inte dricker alkohol där det finns barn närvarande? Ja tyckte initiativtagaren. Inte lätt kanske, men däremot så kan man göra mer för att påverka både föräldrar och den övriga vuxna omgivningen om hur de ska förhålla sig till alkohol och och närvarande barn.

Men, med 3 308 olika seminarier, diskussionsmöten, tal med mera så var det verkligen inte lätt att välja och det är sannerligen inte lätt att sticka ut, så vi är mycket glada över LPN-artikel om än i en Blekingetidning.

Katharina Wallenborg, ordförande i LPN och i Drevvikenpartiet