Nästa vecka är det demokratidagar igen. Ett helt år har gått sedan förra gången och det blir tredje året på rad som Huddinge anordnar dessa. Som vanligt så känns det väldigt spännande och precis som för ett år sedan så kommer vi förtroendevalda att träffa gymnasieelever på deras skolor. En skola har skickat flera frågor som vi ska svara på. Även om det rör sådant som man ofta kommer i kontakt med så får man tänka till lite och det är bra. Vad tycker partiet och varför?

En fråga handlar om vad vi gör för miljön. Det engagerar nog de flesta av oss och där finns det så klart massor att göra. Vi har exempelvis bra kollektivtrafik i Stockholm, men den kan bli ännu bättre och i Drevvikenpartiet vill vi bland annat ha en direktbuss till Gullmarsplan och en till Kungens kurva. Vi vill även att pendeltågen ska gå längre på natten och det både för dem som vill gå ut en fredagkväll, men sedan för alla som jobbar kvällar och nätter och behöver åka till och från sitt jobb.

En annan sak som vore bra för miljön är om färre föräldrar skjutsade sina barn till skolan och olika aktiviteter och istället promenerade, cyklade eller använda kollektivtrafiken när det är möjligt. Huddinge jobbar till exempel med vandrande skolbussar där man som förälder kan få hjälp med att komma igång med en sådan vilket innebär att flera föräldrar hjälps åt och följer barnen till skolan istället för att ta bilen.

Det här var bara några exempel och jag ser fram emot att få prata mer politik, för det är verkligen roligt! Drevvikenpartiet har bord i Skogås centrum på onsdag klockan 15:00 – 18:00. Då tänkte vi prata om den nya sporthallen i Skogås, samarbetet med Haninge och deras regionala stadskärna, hundrastgårdar, hundbad samt skolmat med färre tillsatser.

Jag hoppas att vi ses nästa vecka!

Katharina Wallenborg, ordförande i demokrati- och mångfaldsberedningen