Idag har jag varit på möte om Demokratidagarna. Planeringen är i full gång och det känns som att det kommer att bli ett lika spännande program i år som de två tidigare gångerna som Huddinge har anordnat dagarna. Ändå är programmet långt ifrån färdigt. Precis som tidigare så är alla föreningar inbjudna men även andra som vill bidra med något är självklart välkomna. Vi kommer för andra året i rad att uppmärksamma gymnasieskolorna där förtroendevalda och elever får chansen att diskutera demokrati och den här gången kommer även vuxengymnasiet att vara med.

Nytt för i år är att fokus kommer att ligga på olika kommundelar olika dagar, även om man så klart få anordna aktiviteter när man vill. Sedan så kommer den uppskattade aktiviteten runda bordssamtal/open space att få ett annat upplägg än tidigare, något som ska bli spännande att se hur det tas emot. Vi fick redan i våras information i Demokrati- och mångfaldsberedningen om upplägget och jag ser fram emot att höstens open space som jag tror kommer att bli riktigt bra.

Om du vill delta (förening, skola, privatperson och så vidare), men inte har anmält dig ännu, så gå in på www.huddinge.se/demokrati och fyll i formuläret som finns där. Har du frågor om dagarna och vill ringa så gör det på 535 313 78.

Katharina Wallenborg, ordförande DMB