I eftermiddag beger vi oss till Bollnäs för konferens över helgen tillsammans med andra lokalpartister. Vi är tre representanter från Drevvikenpartiet och vi kommer att bli ett tiotal partier som ses och diskuterar oss lokalpartiers roll i politiken. Vi flyttar hela tiden fram våra positioner, som det så fint heter och vi blir allt fler invånare som på olika håll vill vara med och påverka vår framtid. Senast igår så träffade jag förresten tillsammans med vår politiska sekreterare en ny medlem i Dp. Vi konstaterade att vår kommundel inte blir bättre än vad vi gör den till och vi pratade även om hur mycket bättre det är i Skogås än vad som framställs i media.

Här fyller vi lokalpartier en viktig roll då vi verkar i den kommun som vi bor och endast där. Vi är med och lyfter våra områden och vi fördjupar demokratin och det som man ibland kallar närdemokrati. Sådant vill vi ska synas mer och vi vet att vi är viktiga. Vi lockar även invånare att bli politiskt aktiva och vi vet att många av dessa inte ser riksdagspartierna som ett alternativ.

Under helgen kommer många frågor att beröras och det är allt från det lilla till det stora och för oss som inte har ett moderparti så är de här träffarna väldigt viktiga. Vi är lång ifrån ensamma att vara lokalpartister, men ibland känns det som att vi är få eftersom vi är olika partier. Nu när vi organiserar oss så blir vi starkare och både självkänsla och självförtroende ökar. Det gör att vi på ett ännu bättre sätt kan företräda våra väljare och det är trots allt vårt väljarstöd som är vår främsta styrka. Men att få mer kunskap och kunna bolla erfarenheter och idéer med andra ökar på den styrkan.

Katharina Wallenborg, ordförande i Drevvikenpartiet och LPN/Lokala partiers nätverk