Igår hade LPN:s interimsstyrelse sitt andra sammanträde. Eftersom vi är geografiskt spridda så blir det via telefon, men med modern teknik så fungerar ju det också bra, även om det alltid är trevligare att ses. Att få vara med och bygga upp ett sådant här nätverk är väldigt spännande och nu är vårens kongressdatum spikade också. Men det är inte bara lokalpartikongress nästa år, utan det är supervalår. Fyra val ska hållas och i valet till kommunfullmäktige är vi så klart en viktig del. Betänk att vi samlar ihop runt 230 000 röster landet över.

För oss finns det egentligen inget självändamål med att Sverige ska ha lokala partier, men vi anser att vi många gånger är dem som lyfter upp de lokala frågorna på agendan. Med det inte sagt att inte alla partier i kf gör det, men ibland så behöver frågorna få synas mer och det är där som vi fyller en viktig roll. Vi finns till för att jobba med kommunpolitik och vi är fristående då vi inte har ett moderparti över oss. Det gör att vi kan jobba för varje frågas bästa utan att partiets ideologi måste ha ett finger med i spelet. Just detta är en av våra styrkor.

Människor blir mer och mer medvetna och engagerade och vi tror att fler och fler kommer att röstdela och att det kommer att synas i nästa års kommunalval. Redan nu har vi ett stort stöd från medborgarna och det ska bli spännande att se hur många fler röster som de lokala partierna kommer att få i september. För vi kommer att gå framåt, det vet vi redan nu!

Katharina Wallenborg, ordförande för LPN:s interimsstyrelse