Drevvikenpartiet har länge tyckt att lokaltidningen Mitt i Huddinge oftast skriver om dåliga nyheter och aldrig om allt det positiva som händer i vår kommun.  Nu har de fått en utmanare i tidningen Södra sidan som nu även täcker vår östra del av Huddinge.
Redaktionen skriver på sidan två i förra veckans nummer: ”Vi vet att många, precis som vi, är trötta på den vanliga medielogiken som gärna fångar upp brott och elände men som missar det som ger hopp.”
Det ska bli intressant att se om de kan leva upp till den inställningen. Tänk vad roligt att läsa om allt bra som kommunen, frivilligorganisationer, företag och invånare gör istället för smutskastning, bedrägerier och tillkortakommanden.
Ett positivt exempel som jag stötte på i morse är kommunens snöskottningsservice för pensionärer. Ett gäng på fem personer kom med snöskyfflar och skottade snabbt och snyggt grannens uppfart och trappa.
Kommunens snöskottningsservice för pensionärer i full gång
Låt oss hjälpa till att sprida positiva nyheter och lyfta fram allt fint som görs istället för att gnälla på det som inte görs. Positiva exempel ger inspiration till andra att följa efter, både anställda i kommunen, politiker och vanliga invånare.

 

Ingalill Söderberg, politisk sekreterare