Drevviksrännet är namnet på den plogade skridskoslingan runt sjön Drevviken (kallas även för Drevvikens rundisbana). Drevviksrännet är också namnet på det långfärdsskridskolopp som går av stapeln den 15 februari 2015. Loppet är inte bara ett skridskolopp. Det ska i första hand vara en familjedag där alla kan delta, även om man inte vill åka hela sträckan på två mil. Starten går från Sjöängen i Huddinge, vid Sjöängsbadet Sjöängsvägen 21.

Redan 2006 bildades skridskoföreningen Drevviksrännet. Initiativtagarna insåg att Huddinge kommun satt på en oerhörd resurs med sin östra gräns till sjön Drevviken. En fantastisk sjö som är cirka en mil lång och som gränsar till fyra kommuner: Haninge, Tyresö, Stockholm och Huddinge. Föreningens huvudsyfte var att utveckla den genom åren helt ideellt plogade skridskoslingan till en världsattraktion. Sverige i allmänhet och Mälardalen i synnerhet har fantastiks bra förutsättningar för långfärdsskridskoåkning. Dessa förutsättningar ville man ta tillvara och föreningen fick sitt säte i Drevviksstrand, östra Huddinge. Tyvärr kom Drevviksrännet av olika anledningar av sig, men förra året beslöt därför Drevvikenpartiet att ta tag i tävlingen igen och nu samarbetar vi med föreningen Drevviksrännet och sponsrar tävlingen till 100 procent.

Startavgiften är 100 kronor för de som önskar tidsregistrering. Alla medlemmar i Drevvikenpartiet deltar dock gratis. Om man vill så är det även tillåtet att använda stavar. För mera info, se hemsidan: www.drevviksrannet.se
Välkommen!
Kim Wiking, ersättare kommunfullmäktige