Jag vill börja med att säga att jag tycker att det är synd att en oseriös rapport som KFUM:s får sådan uppmärksamhet. Tyvärr har de fallit i fällan att det endast är kronor och ören som räknas, inte vad man gör med dem. Huddinge är utan tvekan en kommun där man gör mycket för bra fritid för både unga och alla andra invånare oavsett ålder.

Mycket finns fortfarande att önska och självkritik skadar aldrig, men med tre idrotts- eller sporthallar på väg, undersökningar för att få veta vad vi ska satsa på så att ungdomarna får det som de vill, dialog med alla kommunala gymnasieskolor under demokratidagarna, en kulturskola sedan drygt 60 år, bibliotek som är under stor utveckling, storsatsning för jämställd idrott bland våra unga samt bättre satsningar på spontanidrott genom bland annat utegym, så känns det väldigt märkligt att vi skulle hamna på sista plats!

Ovanstående är dessutom bara ett axplock av det som görs. Jag är av åsikten att bra alltid kan bli bättre och det är just därför som vi hela tiden ska lyssna på vad invånarna vill ha och sedan utveckla vår verksamhet, men att påstå att Huddinge är en dålig kommun, det köper jag inte alls.

Katharina Wallenborg, kommunalråd med ansvar för demokrati, folkhälsa och jämställdhet