SCB gör regelbundet invånarundersökningar i de flesta av landets kommuner. I den senaste så framkommer att 43 procent av de boende starkt kan rekommendera andra att flytta till Huddinge. Det är en bra siffra, men tyvärr skulle 14 procent av oss avråda andra att flytta hit. Det kan självklart ligga mycket personligt bakom sådana siffror; man kan ha blivit utsatt för brott eller flera gånger sett obehagliga saker till exempel, eller kanske är man missnöjd med sina barns skola eller tycker att kollektivtrafiken fungerar dåligt. Men siffran är ändå för hög och vi ska självklart jobba på att förbättra den och eftersom så många starkt skulle rekommendera Huddinge så vet vi att det är en bra kommun att bo i.

På sikt så tror jag att siffran 14 procent kommer att sjunka rejält eftersom det händer så mycket bra här. Vi blir bättre och bättre på att jobba med helheten samtidigt som vi tydligare ser detaljerna som måste lösas och vi blir bättre på att se hur olika saker påverkar varandra. Bara en så självklar sak som att utformningen av våra bostadsområden påverkar vår hälsa är ett exempel och ja det är självklart, men det har tagit några år innan alla har kommit med på tåget. Som folkhälsoansvarig så har jag sett det här länge, men allt tar tid och inget är självklart innan man har kunskapen.

Hur bra är då Huddinge egentligen och hur bra kan kommunen bli? Tja, den är så bra som vi gör den till och vill vi som bor här att den ska bli bäst i hela länet och inte bara en av de tre bästa, så kan vi givetvis lyckas med det, men då gäller det att många fler hjälper till. Att tycka att det är dåligt och inte försöka påverka hjälper inte, så tillhör du dem som bara knyter näven i byxfickan, kontakta hellre något av de politiska partierna och var med och gör Huddinge till länets mest attraktiva kommun. Är det de nära frågorna som intresserar dig mest så är Drevvikenpartiet ett bra alternativ eftersom det främst är lokala frågor och närdemokrati som står på vår agenda. Välkommen!

Katharina Wallenborg, gruppledare