Vilket bra möte det blev igår kväll när några av oss Drevvikenpartister tillsammans med flera Lännabor hade samlats för middag och information om utvecklingen av Haninge och Länna. Vi gästades av ordförande i stadsbyggnadsnämnden i Haninge, Peter Olevik Dunder (Fp) som höll ett väldigt uppskattat anförande och som efter maten fortsatte att svara på frågor och diskutera med oss på andra sidan kommungränsen.

Haninge är en av Södertörns fyra regionala stadskärnor och det händer en hel del i Haninge centrum, Port 73 och Vegastaden. Det här påverkar givetvis oss boende i östra Huddinge och vi i Drevvikenpartiet vill verkligen lyfta fram de här frågorna mycket mer. Ökat samarbete och bättre dialog gör att vi kan utvecklas tillsammans på ett bra sätt. Kan vi till exempel samarbeta bättre kring barnomsorg och skola, kollektivtrafik med mera? Det är vi övertygade om.

Inom en 5-årsperiod kommer Vega att få en pendeltågsstation, vilket även underlättar för dem som bor i södra Länna. Det är något som är positivt även för oss alltså. En annan väldigt viktig fråga är vad som händer med handeln i Länna och Haninge. Redan nu har flera affärer stängt i området Trucken. Hur påverkar det vår framtid i Huddinge?

Frågorna är många och flera blev alltså ställda igår, men det finns alltid mer att prata om och ett stort tack till vår engagerade och duktiga gäst från Haninge.

Katharina Wallenborg, ordförande och gruppledare