Drevvikenpartiet driver ju på för att klottersaneringen ska bli bättre. Vi tror att om man tar bort klotter omdedelbart blir det mindre intressant att fortsätta att klottra. Tyvärr är övrig skadegörelse också stor i vår kommundel och i helgen krossades återigen glaset i busskuren på Trångsundsvägen.
Krossat glas i busskuren på Trångsundsvägen
Nu har ett föräldrainitiativ till nattvandring dragit igång som jag hoppas mycket på. Gå in på Facebookgruppen Nattvandring Skogås Trångsund om du vill hjälpa till!
Stortorpsparken har också varit utsatt för skadegörelse under lång tid. Under förra julhelgen brann grillstugan ner och vid flera tillfällen sedan dess har ungdomar eldat på dansbanan och möbler i parken. Tält har blivit nerrivna och inbrottsförsök har gjorts.
Nu har styrelsen i parken tröttnat och bekostat jalusier både i den nybyggda grillstugan och på dansbanan. Larm och bättre belysning är andra åtgärder som man varit tvungna att sätta in. Vi hoppas att byggnaderna nu får vara orörda.
Nya jalusier ska förhoppningsvis motverka skadegörelse i  Stortorpsparken
Ett utökat samarbete med fritidsgårdarna Rockville i Trångsund och Ungdom 142 i Skogås samt fältassistenterna i mobila teamet ska förhoppningsvis också leda till att ungdomarna blir mer rädda om den tillgång som parken är.

 

Ingalill Söderberg, ledamot socialnämnden