Huddinge är en otroligt grön kommun för att ligga i en storstad och personligen är just våra skyddade grönområden en av de saker som jag är mest stolt över när det gäller Huddinge. Främst för att det är vackert och för att vi invånare uppskattar dem så mycket, men som ansvarig politiker för folkhälsa så månar jag kanske lite extra om de här platserna då rekreation utomhus har en stor påverkan på vår hälsa.

När det gäller parker och övrig natur så ska det givetvis finnas möjlighet att besöka dessa i hela kommunen och det ska självklart finnas en plats för rekreation på gångavstånd för alla. Vi mår bra när vi vistas ute i naturen och som vanligt så tänker jag på alla våra barn och ungdomar och hur viktigt det är med bra platser för lek och häng med kompisar och då är närheten extra viktig.

Ibland så kommer det frågor eller synpunkter om parker och naturreservat och det är inte alltid lätt att veta vem som har hand om vad, men har du en fråga om våra parker så kontakta gatu- och parkdriftavdelningen och gäller det naturen i övrigt så är det naturvårdsavdelningen som gäller. Det går alltid att ringa växeln på 535 300 00 så kopplar de vidare om de inte kan svara på frågan.

Ha en fortsatt bra sommar och passa på att njuta av allt det vackra som vi har, även om vädret är uselt för att vara juli.

Katharina Wallenborg, kommunalråd med ansvar för folkhälsa