Vår politiska sekreterare Ingalill Söderberg och jag har precis haft ett mycket trevligt möte med sex femteklassare från Tomtbergaskolan. Tillsammans några lärare kom det ett stort gäng elever och träffade företrädare för flera olika partier som tog emot mindre grupper och satt och pratade politik. Vi började med att visa en del av vårt valmaterial och sedan tog diskussionerna. De var väl förberedda med många olika frågor som rörde både stort och smått och undrade bland annat vad vi ville förbättra. Alla trivdes förresten bra i Huddinge, vilket var roligt att höra. Vi som är politiker vill ju jobba för att våra invånare ska trivas och det gäller ju alla åldrar så klart.

Efter att vi hade svarat på alla frågor så tog vi en liten tur här i kommunalhuset och Ingalill och jag berättade om vilka personer som satt vart, vad olika personer gjorde och vi visade även sessionssalen. Eleverna verkade nöjda med vårt möte och själva så tyckte vi att det var väldigt roligt att få träffa även grundskoleelever och inte bara dem från gymnasierna. Mycket kloka och duktiga var de dessutom ska tilläggas.

Demokratin är viktig och jag hoppas att fler skolor följer efter och kommer hit. Vi vet enligt undersökning att de flesta unga vill träffa politiker för den här typen av samtal och det hoppas vi att skolorna lyssnar till. Själv så kommer jag alltid att prioritera den här typen av möten.

Katharina Wallenborg, kommunalråd