Jag är en av alla dessa som tycker att internet är bland det bästa som har hänt mänskligheten, för rätt använt är det helt fantastiskt. Det finns så mycket som webben underlättar, som att söka efter information, vare sig det är översättning av ord, förklaringar av nya begrepp som man stöter på, att läsa de senaste nyheterna, hålla kontakt med vänner och skapa nya kontakter, handla saker och så vidare. Jag använder nätet varje dag för sådant här och som ordförande och gruppledare för ett lokalt parti så är internet och mejlen en ovärderlig hjälp. Tänk förr när man var tvungen att skicka snigelpost eller ringa varje gång man behövde komma i kontakt med till exempel styrelsen, sådant slipper man nu och det sparar mycket tid.

Men trots denna entusiasm så var jag inte en av påhejarna till surfplattor när vi var några som skulle prova att använda sådana, det ska jag erkänna och jag föredrar fortfarande mina pappershandlingar, något som jag vet att jag delar med många. Däremot så tillhör jag inte den del av oss förtroendevalda som uttrycker detta så tydligt. Jag ser nämligen besparingarna både när det gäller miljön och ekonomin och det går ju dessutom snabbare att få handlingarna på surfplattan. Det är ganska stora pengar som kommunen i framtid kan spara av det som invånarna betalar i skatt och fler och fler av oss använder också detta redskap och många som inte har dem vill börja använda surfplattorna. Det tycker jag är bra och även om det här fortfarande är i sin linda och det är en del praktiska problem att lösa, så går det framåt. Huddinge vill bli en av länets tre mest attraktiva kommuner, då måste vi gå i bräschen för utveckling även här och det handlar så klart också om utveckling på huddinge.se med mera, något som faktiskt regeringen har bestämt att kommunerna ska jobba med.

Katharina Wallenborg, ordförande och gruppledare