På måndag kommer ett ärende upp som vi har väntat länge på och det heter Entré Skogås. Jag tror knappast att någon som har svängt av motorvägen och kört in mot Skogås har blivit positivt överraskad av hur vacker vår infart är, snarare tvärtom. Visst är det mycket grönska runt omkring, med att bland annat mötas av ett fult ställverk är knappast upplyftande. Dessutom ser det skräpigt och trist ut i största allmänhet runt omkring.

Nu ska det dock bli ändring på det och kommunen har under ett par års tid jobbat med planeringen för en ny vacker entré. Både politiker, tjänstemän och invånare samt föreningar har varit inblandade i de här förberedelserna och nu finns det alltså ett förslag till hur det skulle kunna se ut och tanken är att det nu ska bli en utställning och sedan detaljplan för området och sedan är det dags att sätta spaden i backen.

Några som har haft åsikter i frågan är jordlottsföreningen och jag är glad för deras skull att de nu på det stora hela får behålla sitt område. Däremot så är det viktigt att det snyggas till, för många tycker tyvärr är det ser lite skräpigt ut.

I förslaget finns med naturpark med utomhusgym, hantverksby, ytterligare en rondell med mera. Tyvärr också livsmedelsbutiker. Drevvikenpartiet kommer på måndag att lägga en protokollsanteckning i kommunstyrelsen bland annat om just butikerna. Vi anser inte att det ska byggas några sådana vid infarten. I Länna finns både Willys och City gross och i Skogås centrum har vi två livsmedelsbutiker och det är för övrigt inte långt till Trångsunds centrum där man också kan handla mat.

Vi kommer att lägga ut protokollsanteckningen under Senaste nytt på vår webb drevvikenpartiet.se. Där kan du förresten läsa om allt annat vi engagerar oss i.

Katharina Wallenborg, gruppledare