I kväll ska LPN ha styrelsemöte igen. Det blir det sista innan kongressen i Bollnäs om några veckor. Det kommer att bli ganska exakt ett år efter det att vi valde en styrelse som tog över efter den interrimsstyrelse som hade jobbat en tid och lagt grunden till framtida arbete. Nätverket består av lokala partier från flera olika kommuner. Vi driver givetvis olika frågor och en del partier är mer ideologiska än andra, men det spelar inte så stor roll, för vi har ändå mycket gemensamt.

Bland annat så finns vi lokala partier i snart varannan kommun. För oss är närdemokrati grunden till allt som vi gör och vår fördel är att vi koncentrerar oss på kommunala frågor (även om man ibland måste höja blicken och även engagera sig i frågor på högre nivå också) och vi vill att besluten ska fattas så nära invånarna som möjligt.

Vi vill också visa att politiker är vanliga människor och invånare och att det inte alls är speciellt krångligt att engagera sig politiskt. Alla har något att bidra med och vi är övertygade om att ju fler som engagerar sig, ju bättre blir det, men då måste inflytandet vara på riktigt och makten fördelas.

I kväll tar vi en sista diskussion inför vår kommande kongress och det ska precis som alltid bli lika roligt och givande att snart få träffa andra lokalpartister.

Katharina Wallenborg, ordförande LPN