Igår tog vi beslut i förskolenämnden om att bygga en ny förskola i Skogås/Trångsund och då i utkanten av Nytorps mosse. Start för verksamheten kommer att ske 2015. Som någon kanske kommer ihåg så var förskolan på gång redan för några år sedan, men i den vevan så sjönk barnantalet och vi la därför det hela på is.

Det kanske är svårt att tänkta sig att en tomt på 6 000 m2 ska få plats på mossen, men det kommer den att få och man kommer att ta tillvara till exempel träd som måste sågas ner så att det blir en mer kreativ gård att leka på, likaså kommer en liten bäck att rinna (givetvis finns säkerhetstänkandet med). Huset kommer att inrymma fem avdelningar (tre netto, då paviljongen Tuvans bygglov snart går ut och det försvinner två avdelningar där), ha sedumtak och solceller. Arkitekturen blir lite annorlunda än vanligt och jag tror att det här kommer att bli en väldigt speciell och fin förskola. Det ska bli roligt att få se den på plats.

Här kan du läsa förskolenämndens ärende: http://www.huddinge.se/Global/Moten_kallelser_och_protokoll/Forskolenamnden/2013/2013-09-03/Ny-forskola-i-Nytorps-Mosse-Trangsund-godkannande-av-produktion.pdf

Katharina Wallenborg, 1:e vice ordförande i förskolenämnden