Ja du har säkert sett vårt budskap om att vi vill ha en skyskrapa i Skogås centrum och högst upp så vill vi ha en restaurang med panoramautsikt. Nu ska man inte läsa in mer i detta än vad det faktiskt är; det är inte så att vi är ute efter ett nytt Manhattan, men vad vi vill är att vi ska värna de grönytor som finns i vår kommundel.

Vi vet att många politiker och tjänstemän är frestade att sätta spaden i backen på både Österhage och i Rickardsviksparken och även andra grönområden och små skogar som finns hos oss. Självklart så menar vi inte att det bara är i övriga Huddinge som bostäder ska byggas, men vi vill göra det i en takt som kommunen klarar av och vi vill att man främst tittar var det finns redan detaljplanerad mark och hur man kan bygga på höjden nära kollektivtrafiken och centrumen.

Att bygga en skyskrapa är inte gjort i en nafs. Bland annat så är brandsäkerheten en mer komplicerad fråga, men vi menar att även den går att lösa. När det gäller boendeparkeringar så vill vi se paternostersystem i kommunen (alltså att det där det är möjligt bygga ”hissgarage” ner i backen) och vi tror även att ett högt hus skulle kunna ge mer karaktär till Skogås centrum.

Att toppa huset med en restaurang som invånarna kan sitta och njuta i och dessutom se ända in till stan vore heller inte dumt. Det kommer kanske att ta ett antal år innan det här blir verklighet, men börjar man aldrig diskutera frågan så kommer det aldrig att bli av och då kanske ytterligare gröna ytor ryker och det kan vi inte acceptera helt enkelt.

Katharina Wallenborg, gruppledare