Igår hade Drevvikenpartiet för första gången ett möte utanför vår kommundel. Det kanske låter märkligt, men det är trots allt i Skogås-Trångsund som vi har vårt väljarstöd och det är där som våra medlemmar finns. Nu tyckte vi ändå att det fanns anledning att ”vidga vyerna” och vi höll ett möte i Vårby gård på deras ganska nya Arena 143 där Vårbyborna kan få stöd när de vill starta företag. De kan även billigt hyra en datorplats eller ett kontor om de redan har ett företag.

Arena 143 är ett samarbete mellan Huddinge kommun och Fastigheter Balder AB och själv var jag där även på demokratidgarna och har bara fått positiva intryck. Även de andra i partiet tyckte att det var väl värt att åka så långt man kommer västerut i kommunen. Funderingar kom upp om att det här borde finnas på fler ställen och även i vår kommundel.

Att det nu har startats i Vårby har bland annat att göra med att just Vårbyborna har flest företagsintresserade invånare om man tittar på siffrorna procentuellt och då många är arbetslösa i området så är det verkligen en vettig satsning. Vi ska ju göra det som är bra för invånarna och kan man starta ett eget företag och få ett riktigt jobb istället för en ”åtgärd” så är ju det toppen. Går det dessutom bra för företaget så ger man fler människor arbete.

Vi hade även Huddinges företagslots Agneta Persson på plats som berättade om arbetet för att stötta och underlätta för företagare i hela kommunen och hennes besök gav mycket intressant information.

Katharina Wallenborg, ordförande och gruppledare