Hur lätt är det inte att ta bilen till och från olika platser eller om man är ute och promenerar att ta samma väg varje gång. När vi delar flygblad blir man tvungen att gå längs varje gata i ett område och lär då känna kommundelen på ett nytt sätt. Varför inte prova att ta en annan väg nästa gång du ska till ett bekant ställe eller varför inte göra en utflykt till ett helt nytt?
Idag gick jag och Katharina från kommunhuset i Huddinge till Flemingsberg, på ena sidan järnvägen dit och på den andra tillbaka. Hur många gånger har jag inte åkt bil den sträckan men nu fick jag se helt nya sidor av området. En annan dag i somras vek jag från den vanliga vägen hem från Huddinge och körde runt i Vidja som jag tänkt så många gånger men det aldrig blivit av. Den 2 september planerar jag att ta med familjen till Flottsbro på äventyrsdag. Där har jag inte heller varit utan bara kört förbi på vägen utanför.
Ibland behövs det en organiserad tur för att man ska komma iväg. Det märkte vi när vi arrangerade utflykten till Trångsundsskogen, det var många av deltagarna som aldrig gått in där annars. För några år sedan gjorde Drevvikenpartiet en rundtur i östra kommundelen för medlemmarna för att de riktig skulle lära känna sin närmiljö. Det kanske är dags igen?
Ingalill Söderberg, politisk sekreterare