I går så hade vi en heldag i kommunfullmäktige där vi tio partier diskuterade och beslutade om mål och budget för nästa år. Sexpartikoalitionens förslag vann gehör och vi i Drevvikenpartiet är mycket nöjda. Det här är ett förslag med flera av våra viktigaste frågor och det går i folkhälsans tecken. Bland annat så finns det för första gången en tydlig koppning mellan folkhälsa och samhällsbyggnad. Hur vi bygger vår kommun och våra bostadsområde påverkar hur vi mår mycket mer än vad många kanske tror.

För första gången så finns även vikten av ett utökat samarbete med Haninge och dess regionala kärna med. Ett sådant här samarbete har vi efterlyst i flera år. Ni som har följt partiet vet också att vi sedan lång tid har velat få ner tillsatserna i maten som vi serverar i verksamheterna; det är nu ett förslag som hela KF ställde sig bakom! En skrivning om äldres välbefinnande och kontakten med djur blev också antaget och även möjligheten till motion på elljusspår, något som i dag inte finns i Skogås-Trångsund.

Partierna i kommunfullmäktige var även överens om att förutsättningarna för fler ”Arena 143:or” ska undersökas. Här kan nya företagare få hjälp och vi vet att det finns många invånare i hela kommunen som är intresserade av att starta eget, så DP hoppas att vi i en framtid kan få två nya ”Arenor” så att alla Huddingebor kan få det här stödet. Men först ut blir i så fall Skogås. Fler möjligheter till inflytande var också en del av mål- och budgetförslaget och bland annat vikten av att synas på webben och ge fler möjlighet till deltagande den vägen.

Katharina Wallenborg, gruppledare