I kväll hade centerpartiet bjudit in till möte med representanter från Knivsta, Nykvarn och Vaxholm, samt en riksdagsman som berättade om det kommunala utjämningssystemet. Alla fyra var mycket positiva till kommundelningar och mindre kommuner och trots att vissa försökte ställa frågor för att locka fram negativa svar så lyckades man inte och jag har svårt att se den som kan argumentera emot en delning efter den här kvällen.

Kommunerna som representerades har mellan 9 000 – 14 000 invånare och visst är man ibland sårbar som liten kommun, men vi skulle få 22 300 invånare och alltså blir mycket större och ingen kunde se att inte förutsättningarna skulle finnas även hos oss.

Det politiska livet har vitaliserats och invånarna har kommit närmare beslutsfattarna, man har gjort satsningar när det gäller skola och fritid som man aldrig hade fått annars, många invånare som inte tidigare har varit politiker har engagerat sig och så vidare. Härligt! Det här kan bli verklighet även hos oss om vi vill.

Katharina Wallenborg