Torsdagen den 3 april så hade Demokratiforum i Skogås kallat till diskussion om kommundelningen. Enligt min bedömning så var det ett hundratal personer som var där för att ställa frågor till politiker från olika partier och diskutera delningen. Det var till och med politiker från centrala och västra Huddinge som hade kommit för att lyssna, något som bara verkar hända vid extraordinära tillställningar eller när något verkligen intresserar dom själva. Inför kommunalval eller folkomröstningar verkar vara tillfällen när man kan se dem i östra Huddinge.
Salen i Mariakyrkan var överfylld och många kloka och intressanta frågor ställdes. Bl.a. bad någon att DP skulle räkna upp 3 nackdelar med delningen och M 3 fördelar med delningen, något som visade sig vara svårare än man kan tro för båda parter.
Flera personer var ganska upprörda över motståndet från de flesta politiker att få bilda egen kommun och hade bra argument till varför de ville dela. De flesta argumenten för en delning återfinns på DP’s hemsida. Många som bott i området upplevde sämre service från kommunen och någon påpekade att den nyligen genomförda upprustningen av centrum var på tiden då de inte har renoverats på 30 år samt att politikerna var på väg att bygga Östra Gymnasiet i centrala Huddinge om det inte vore för protester från östra kommundelen.