Visste du att fyra av fem jobb skapas i små och medelstora företag? Att 30 procent av kommunens skatteintäkter kommer därifrån?
I morse bjöd organisationen Företagarna in till ett frukostmöte där man korade den mest företagsvänlige politikern i kommunfullmäktige i Huddinge. Samtliga politiker hade fått svara på en enkät och sen hade Företagarna googlat på vad de verkligen uträttat. Vinnare blev en från vardera majoriteten och oppositionen, Christian Ottosson (C) och Emil Högberg (S).
Sen fick samtliga politiker som var med på mötet svara på frågan vad de kommer att satsa på i valrörelsen för att förbättra för företagarna. Drevvikenpartiets kommunalråd, Katharina Wallenborg tog upp att vi gärna ser ett ökat samarbete över kommungränserna och speciellt mot Haninge och den regionala stadskärnan där.
Politikerpanelen från vänster: Christian Ottosson, Emil Högberg, Daniel Dronjak Nordqvist, Ann-Marie Högberg, Katharina Wallenborg, Tomas Hansson, Karl Henriksson, Bo Källström, Malin Danielsson och Leif Nysmed.
Hon nämnde också att vi vill ha ett Arena 143 i östra kommundelen också. Det är ett företagarscentrum som kommunen driver i samverkan med fastighetsbolaget Balder i Vårby gård där man kan får hjälp och stöd som småföretagare.
De avslutande frågorna om vad partierna tycker om vinster i välfärden och krav på kollektivavtal vid upphandlingar var man ganska eniga om, men så var ju inte Vänsterpartiet där. Saknades gjorde även SD, HP och MP. Bryr de sig inte om företagen?

 

Ingalill Söderberg, politisk sekreterare