Ja det här med vad vi äter är allt som oftast i hetluften och det beror förmodligen på att vi alla är berörda. Mycket kan vi sätta åt sidan om vi är ointresserade, men inte maten och att prata mat kan nästan ge samma engagerade diskussioner som jämställdhet. För Drevvikenpartiet är det här dock ingen större dramatik då vår hållning är att vi ska servera vällagat, miljövänligt och tillsatsfritt, men vad vi äter ska vara valfritt!

Vissa politiker i Huddinge kommun anser att man ska ha vegetarisk mat som standard och kött och fisk som det avvikande. Det håller inte vi med om; vi tycker att man ska ha möjlighet att välja, men inte att kommunen ska tala om för till exempel elever eller personal vad de företrädesvis ska äta. Vällagat från grunden och variation på det som vi serverar är det bästa.

Ibland är det väldigt frestande för politiker att peta i vad människor gör och till viss del är det vår roll, vi ska ju jobba för att få ett bra samhälle och bra folkhälsa, men det här är att gå för långt. Det bästa som vi kan göra är att se till att våra invånare och andra som nyttjar kommunen har bra kunskap så att de kan göra medvetna val, men om man på en konferens väljer vegetarisk lasagne eller fisk och potatis, det ska vi sannerligen inte lägga oss i!

Katharina Wallenborg, gruppledare